HSYXASTIRION agiou porfyriou

Ούτε επί Τουρκοκρατίας δεν γίνονταν αυτές οι διώξεις…

Εδώ, το Ιερό Ησυχαστήριο του Οσίου Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτη στο Μήλεση Αττικής. Έγινε από το προσωπικό υστέρημα του πατρός Πορφυρίου και από δωρεές πιστών, όχι από δωρεές μητροπόλεων ούτε φυσικά και του Κράτους !
Θα βάλουν και σ΄αυτό Μητροπολίτη πάνω στο κεφάλι τους, θέλουν δεν θέλουν. Κάθε ελευθερία καταργείται, ο απώτερός τους σκοπός είναι να κλείσουν όλες τις φωνές και να υπαχθούν σε σιωπηλούς και συνεργάσιμους με τους πολιτικούς, Αρχιερείς …

 

Πάντοτε τα Ιερά Ησυχαστήρια ήσαν αυτοδημιούργητα και αυτοδιοίκητα. Η ΑΘΕΗ με κεφαλαία γράμματα κυβέρνηση για να φανή αρεστή στους κυβερνώντας τώρα «ανθρώπους της Εκκλησίας», έφτιαξε νόμο και μέσα σε μια νύκτα υπήγαγε τα Ιερά Ησυχαστήρια σε έλεγχο των κατά τόπους Αρχιερέων. Ο κίνδυνος είναι προφανής και είναι ΜΕΓΑΣ ! Αποσκοπεί σύν τοίς άλλοις και στην φίμωση κάθε ανεξάρτητης φωνής των Λοκατζήδων της Εκκλησίας…

Οί άνθρωποι πού έφτιαξαν τα ιερά αυτά ησυχαστήρια δεν βρήκαν τίποτα έτοιμο αλλά με τα χρήματά τους και από τις περιουσίες αλλά και το υστέρημά τους έφτιαξαν ότι έφτιαξαν . Και τώρα έρχεται το Κράτος και πιάνει όλα τα Ησυχαστήρια και όχι μόνο τα νέα αλλά και τα παλαιά και τοποθετεί στο κεφάλι τους έναν δικό του άνθρωπο. Και ουδείς εκ των 80 Αρχιερέων διαμαρτυρήθηκε μέχρι τώρα βλέποντας την κατάφωρη παράβαση της Ιεράς Παράδοσης πού ίσχυε μέχρι σήμερα !

( σημ.συντξ.- τελευταία ώρα: ευτυχώς ευρέθηκε ένας )

Και όπως επί εποχής Σταύρωσης του Κυρίου ΟΥΔΕΙΣ Αρχιερέας και ιερέας συντάχθηκαν με τον Χριστό αλλά ούτε και ο Κύριος ζήτησε άδεια από όλους αυτούς τού τότε Ιερατείου για να κηρύξει δημοσίως το Ευαγγέλιό Του, έτσι και τώρα επί εποχής Αντιχρίστου σαν έλθουν ο Προφήτης Ηλίας και ο Ενώχ από κανένα Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και Ιερατείο δεν θα ζητήσουν άδεια για να κηρύξουν καταγγέλοντας δημοσίως τον Αντίχριστο και προειδοποιώντας τον κόσμο να μη πιστέψουν ότι αυτός είναι ο Χριστός πού ήλθε, δήθεν, για την Δευτέρα του Παρουσία…

Καί δεν θα ζητήσουν άδεια γιατί η Οικουμενιστική μόλυνση του Ορθόδοξου κριτηρίου και Ιερατείου θα είναι εμφανής καί σχεδόν Παγκόσμια !








Εγκύκλιο σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τις Ιερές Μητροπόλεις και τις Συνοδικές Μονές, απέστειλε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, σχετικά με τις ειδικές τροποποιήσεις του νόμου 4559 / 2018 επί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος (ν. 590/1977).

Η Ιερά Σύνοδος διευκρινίζει πως πλέον και τα Ιερά Ησυχαστήρια θα τελούν υπό την εποπτεία και ουσιαστικό έλεγχο του Μητροπολίτη στον οποίο ανήκουν όπως και οι υπόλοιπες Ιερές Μονές των Μητροπόλεων...

++++++++++++++++++++++

Επίσης σύμφωνα με το εν λόγω νομοσχέδιο πλέον θα υπάρχει οικονομικός έλεγχος από τον οικείο Μητροπολίτη, ενώ κατά περιπτώσεις θα μπορούν να υπάρχουν και άλλες παρεμβάσεις.

Η Εκκλησία της Ελλάδος με την εγκύκλιο αν και προσπαθεί να καθησυχάσει τα Ιερά Ησυχαστήρια, φαίνεται ότι έτσι βάζει ένα τέλος στο αυτοδιοίκητο και στην ανεξάρτητη λειτουργία τους.

Πάντως παρόλο που η Ιερά Σύνοδος προσπαθεί να "χρυσώσει το χάπι" για τα ωφέλη της υπαγωγής στην νομοθεσία, αναμένονται αντιδράσεις και προσφυγές.

http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/23288-i-iera-sunodos-pauei-to-autodioikito-ton-ieron-isuxastirion