2 AIXMALOTOI

Η Αμερικανική εμπλοκή στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Τι έγινε στην άρον άρον συνάντηση της Τουρκικής αποστολής στη Ουάσινγκτον με Αμερικανούς αξιωματούχους, στον απόηχο της επιβολής δασμών στον Τουρκικό χάλυβα από τον Τραμπ


ErdoTrump


Έντονο παρασκήνιο με παρέμβαση του Αμερικανικού παράγοντα προηγήθηκε της αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις φυλακές της Αδριανούπολης, στην Τουρκία, 167 ημέρες μετά την σύλληψή τους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, κατά τις επαφές Τούρκων αξιωματούχων με στελέχη των υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών στις 8 Αυγούστου οι Αμερικανοί έδωσαν στους συνομιλητές τους λίστα με περίπου 15 ονόματα κρατούμενων σε τουρκικές φυλακές.

Στον κατάλογο, σύμφωνα με πληροφορίες από την Τουρκική πλευρά, περιλαμβάνονταν τα ονόματα του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη. Στην κορυφή βρισκόταν το όνομα του Aμερικανού, ευαγγελιστή πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος κρατείται επί 22 μήνες στην Τουρκία.

Η απελευθέρωση των στρατιωτικών, δώρο έμψυχο της Παναγίας μας στην ημέρα της γιορτής Της !

Να ήταν σύμπτωση, να ήταν τύχη, να ήταν η πίεση Τράμπ πού για έναν δικό του παπά - πάστορα βούλιαξε την Τουρκική Οικονομία ( και μπράβο του γι΄αυτό) εν αντιθέσει από εμάς τους φοβισμένους λαγούς ;

ή, ήταν ένα βαθυστόχαστο σχέδιο δημιουργίας συγκυριών της Παναγιάς της Ανδριανούπολης ώστε την μέρα της γιορτής Της να γίνει και η απελευθέρωση των δυό στρατιωτικών μετά από 5 μήνες ομηρίας;

Ότι και νάταν, απ΄ όπου και νάταν, ο Χριστός είχε το σχέδιό Του κατευθύνοντας τά μυαλά τών ανθρώπων μέσα από τις προσευχές χιλιάδων πιστών ώστε να κάνει κι΄εδώ το θαύμα Του !






Κωνσταντινούπολη

Ως ένα μεγάλο δώρο της Παναγίας χαρακτήρισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Ειδικότερα, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας από τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σχοινούδι της Ίμβρου, όπου τέλεσε τον εσπερινό, δήλωσε: «Αδερφοί μου, φαίνεται ότι η Παναγία, με την ευκαιρία της εορτής Της, θέλησε να μας στείλει ένα μεγάλο δώρο.

Μόλις τώρα πληροφορήθηκα ότι αφέθησαν ή αφήνονται ελεύθεροι οι δύο στρατιωτικοί οι οποίοι κρατούνταν επί 5 μήνες στην Αδριανούπολη χωρίς κατηγορητήριο».

Το πλήθος των πιστών που παρακολουθούσε τον εσπερινό επιδοκίμασε την αναγγελία της είδησης και εκείνη τη στιγμή η φωνή του κ.κ. Βαρθολομαίου «έσπασε» από μεγάλη συγκίνηση....

++++++++++++++++++++++++

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γεγονός ότι η επιστροφή τους στην πατρίδα έγινε ανήμερα της εορτής της Παναγίας.
Πριν ακόμα μαθευτεί η είδηση της απελευθέρωσης, οι γονείς των δύο στρατιωτικών το πρωί της Τρίτης πήγαν και προσκύνησαν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά, στο ομώνυμο μοναστήρι στις πλαγιές του Βερμίου, άναψαν κεριά και προσευχήθηκαν να γυρίσουν πίσω τα παιδιά τους.

Στη συνέχεια πήραν το δρόμο προς την Ορεστιάδα μέσω Θεσσαλονίκης, αλλά εκεί έμαθαν τα ευχάριστα νέα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα που τους τηλεφώνησε για να μοιραστεί μαζί τους τη χαρά.


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την επίσημη υποδοχή πήγε από το αεροδρόμιο στην εκκλησία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που βρίσκεται στο Γ΄ Σώμα Στρατού, για να ανάψει ένα κερί, όπως μας είπε, αναφερόμενος στο γεγονός ότι η επιστροφή των δύο στρατιωτικών συνέπεσε με την εορτή της Παναγίας.

Πριν φτάσουν οι δύο στρατιωτικοί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο υφυπουργός Εξωτερικών τα είπαν για αρκετή ώρα με τους γονείς τους όσο περίμεναν την άφιξη του πρωθυπουργικού αεροσκάφους.

protothema-romfea