marmarinos stavros


Γι΄αυτούς τούς «κάποιους» πού όλα αυτά συνήθως τα περιπαίζουν θα άξιζε να έχουμε τσούχτρες όχι ένα, όχι δύο, αλλά εικοσιδύω ( 22 ) χρόνια ακόμη και να μη τολμά να μπεί άνθρωπος στην θάλασσα χώρια τις επιχειρήσεις πού θα τινάζονταν στον αέρα…

Όλοι αυτοί, ενώ βλέπανε ότι ούτε οι επιστήμονες δεν μπορούσαν να αρθρώσουν ικανό λόγο για αντιμετώπιση του θέματος αλλά στέκονταν μουδιασμένοι μη έχοντας πείρα από άλλες τέτοιες καταστάσεις, αντί να έλθουν σε περίσκεψη ότι μόνο μέσω άλλου θαυμαστού τρόπου έφυγαν οι μέδουσες όπως οι παλιές ακρίδες στις πληγές του Φαραώ, αυτοί βγήκαν και κορόϊδευαν δείχνοντας έτσι την άθλια απιστία τους…

 

https://youtu.be/StNQbpeALuc






 

Οί αμέτρητες τσούχτρες πού είχαν κατακλύσει τα νερά του Κορινθιακού τα τελευταία δύο χρόνια με τους επιχειρηματίες του τουρισμού να καταφεύγουν σε οχυρωματικά έργα στις παραλίες ώστε να αντιμετωπίσουν την κατάσταση πήραν αίσιο τέλος !.Τό «πώς» και «γιατί» το βλέπουμε παρακάτω:

Έτσι λοιπόν στο Δερβένι φέτος δεν εμφανίστηκαν τσούχτρες και ο Ηλίας Ροδόπουλος, επιχειρηματίας της περιοχής,  δίνει την δική του εκδοχή γι’ αυτό που συνέβη μιλώντας στην εκπομπή «Σκάϊ παντού» στο Etv.

++++++++++++++++++++++++

Ο ίδιος αναφέρει: «Αυτό συνέβη μέχρι τον Ιούνιο φέτος. Ένα μεσημέρι ο καλός Θεός έστειλε τον Μητροπολίτη Μεγαλουπόλεως και Γόρτυνος τον κ. Ιερεμία. Περνώντας σταμάτησε να πάρει το μεσημεριανό του και πριν ξεκινήσει το φαγητό του, του λέω Σεβασμιότατε, σας παρακαλώ…

Βλέπαμε τις τσούχτρες μπροστά μας. Του λέω σας παρακαλώ, ευλογήστε αυτή τη μάστιγα, αυτό τον πειρασμό. Ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κάνει το μπάνιο του, να χαρεί αυτό το αγίασμα.

Το άκουσε με πολλή προσοχή. Σηκώνεται, ευλογεί τις τσούχτρες με το χεράκι του κάνοντας το σημείο του Σταυρού και συνέχισε το φαγητό του. Το απόγευμα μιλήσαμε και με το Άγιο Όρος. Είπα αυτό που συνέβη και μου πρότειναν να ρίξουμε κι ένα Σταυρό στην θάλασσα, με την ευλογία του Αγίου Όρους κι αυτό κάναμε.

Ένα μαρμάρινο μεγάλο Σταυρό και συνεχίσαμε τις μέρες μας. Αυτό που συνέβη είναι αυτό που ξέρουμε όλοι.

Με έκπληξη και βαθύτατη συγκίνηση θα σας πω ότι οι τσoύχτρες εξαφανίστηκαν. Δυο μέρες μετά την ευλογία δεν βλέπαμε τις τσoύχτρες…».

Ήδη πολλοί κάτοικοι της περιοχής μιλούν για θαύμα, ελλείψει και επιστημονικής εξήγησης, όπως χαρακτηριστικά λένε.


Πηγή: Κορινθιακός: «Ευλογήσαμε τα νερά και έφυγαν οι τσούχτρες»! [βίντεο] | iefimerida.gr

------------------------------

Οι μέδουσες στον Πατραϊκό, τα προβλήματα της προηγούμενης χρονιάς και η αναμονή για αντίστοιχη… ταλαιπωρία λουομένων και καταστηματαρχών που δραστηριοποιουνται στις παραλιακές περιοχές του νομού ήταν θέματα που απασχόλησαν την τοπική κοινωνία κι όχι μόνο επί 12 μήνες.

Και στη διάρκεια του χειμώνα μάλιστα, η παρουσία των μεδουσών, που δεν έφυγαν από την περιοχή – παρότι «κρύωσαν» τα νερά, ήταν το νούμερο 1 θέμα συζητήσεις σε όλες τις παρέες που περίμεναν το καλοκαίρι με προσμονή μεν, με αγωνία δε για το αν θα καταφέρουν φέτος να απολαύσουν τη θάλασσα .

Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να γλιτώσουν άπαντες την ταλαιπωρία και τη… χασούρα του περσινού καλοκαιριού ήταν άλλωστε στην πρώτη γραμμή όχι μονο της ειδησεογραφίας όλους  τους προηγούμενους μήνες. Δικαιολογημένα σαφώς γιατί η τοπική κοινωνία και η οικονομία της το καλοκαίρι βασίζεται κατά πολύ στα νερά του Κορινθιακού και του Πατραϊκού.

Κάπως έτσι φθάσαμε στα μέσα Μαϊου οπότε και άρχισαν δειλά δειλά να προσέρχονται στις παραλίες οι πρώτοι… λουόμενοι. Η κάθοδος των πολιτών στη θάλασσα… κορυφώθηκε τα δυο προηγούμενα Σαββατοκύριακα. Κι ακριβώς επειδή ήταν η … πρώτη του καλοκαιριού, οι περισσότεροι προσήλθαν κάπως… επιφυλακτικά στις παραλιακές περιοχές της Αιγιάλειας, της Πάτρας και της Δυτικής Αχαϊας περιμένοντας να βρεθούν αντιμέτωποι με τους … διόλου … ευπρόσδεκτους επισκέπτες .

Με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσαν όμως ότι οι τσούχτρες, παρότι είχαν δώσει το παρόν τον Απρίλιο και μέχρι τις αρχές Μαϊου σε κάποιες περιοχές, στις αρχές του Ιούνη τουλάχιστον… εξαφανίστηκαν! Αν μη τι άλλο από την ακρογιαλιά γιατί στα ανοιχτά δεν γνωρίζουμε τι εικόνα υπάρχει.

Λουόμενοι του περασμένου Σαββατοκύριακου σε Καλόγρια, Αχαγιά, Καμίνια, Πλαζ Πατρών, Ρίο, Καστελόκαμπο, Άκολη, Σελιανίτικα και μέχρι την Πούντα δεν συνάντησαν ούτε μια μέδουσα, την εποχή μάλιστα που πέρυσι, δεν τολμούσες να πλησιάσεις τη θάλασσα που είχε κατακλυστεί από κοπάδια τσουχτρών!

Το αν αυτό είναι συμπτωματικό, εποχικό ή αν για φέτος απαλλαγήκαμε από το βραχνά της τσούχτρας μένει να το δούμε το επόμενο διάστημα…