Mavrovunio 1

 

Μεγαλειώδης Λιτανεία-διαμαρτυρίας έλαβε χώρα χθες στην Ποντγκόριτσα, πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, κατά του νόμου για τις «θρησκευτικές ελευθερίες» που προβλέπει αρπαγή των ναών, των μοναστηριών και της περιουσίας της Εκκλησίας από το Κράτος...

Αυτά να τα βλέπουν εδώ οι δικοί μας, πού τρέμουν και τον ίσκιο τους μή πούνε λόγο για τούς πολιτικούς φίλους τους και τούς στενοχωρήσουν...Μιά αφίσα εναντίον τών εκτρώσεων τούς κατέβασαν  και δεν έβγαλαν άχνα για την κατάχρηση εξουσίας υπό τών κυβερνώντων !

Ο Κύριος να μάς λυπηθεί γιατί όλα αυτά θα ξεπληρωθούν, δεν θα γλυτώσουμε...

VIDEOS

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=_OIXHh9tFE0&feature=emb_logo

 

 

 

 

Δεκάδες χιλιάδες πιστοί και οι άλλοι πολίτες βγήκαν πάλι στους δρόμους των πόλεων του Μαυροβουνίου.

«Ο Νόμος αυτός είναι ντροπή για το Μαυροβούνιο μπροστά στην Ευρώπη. Αυτό βεβαιώνει όλη η Ευρώπη. Λαμβάνουμε στήριξη όχι μόνο από τον δικό μας Πατριάρχη αλλά και τον Οικουμενικό Πατριάρχη μας, καθώς και από άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, αλλά και από τον Πάπα Ρώμης καθώς και από τους αδελφούς μας Μουσουλμάνους.

Επίσης, στήριξη μας δίνουν και πιστοί από το Βερολίνο, Παρίσι, Λονδίνο, Νέα Ϋόρκη.

 

Mavrovunio 2

 

Ελπίζω ότι οι κυβερνώντες θα λογικευτούν και θα ακυρώσουν τον Νόμο περί θρησκευτικής ελευθερίας, ο οποίος είναι ντροπή για αυτούς και για το κράτος», δήλωσε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος μετά τη λιτανεία στους δημοσιογράφους...


+++++++++++++++++++++++++++++++

 

«Οι ιεροί μας τόποι, ναοί και μοναστήρια εδώ χτίστηκαν και υπάρχει Εκείνος που τους φυλάει ανά τους αιώνες και θα τους φυλάει εις τους αιώνας των αιώνων. Το νόμο αυτό έφεραν εκείνοι οι οποίοι νομίζουν ότι μπορούν να σκοτώσουν τον Χριστό με τον τρόπο τον οποίο τον δίκασε ο Πόντιος Πιλότος.

Δεν είναι καλό αυτό για το Μαυροβούνιο του Αγίου Ιωάννου Βλαδιμήρου ο οποίος μαρτύρησε για να μη γίνει εξαιτίας του ο εμφύλιος πόλεμος. Δεν θυσίασε το κράτος και το λαό για να πλουτίσει ο ίδιος» συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος.

UP