Focus FM Logo 


Α΄ περίπτωση:

07/01/2022




Την απίστευτη περιπέτεια που έζησε συγγενικό της πρόσωπο, μέσα σε δημόσιο νοσοκομείο της πρωτεύουσας, κατήγγειλε στον Focus FM και το Στέφανο Δαμιανίδη η κυρία Ελένη, νοσηλεύτρια στο επάγγελμα.

Aκούγοντας την πρόσφατη καταγγελία συναδέλφου της που υπέστη απαράδεκτη συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, η έμπειρη νοσηλεύτρια υποστήριξε ότι πρέπει επιτέλους να ανοίξουν στόματα, για να μάθουν όλοι την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα νοσοκομεία.

“Εάν δεν ήμουν εγώ, να την βοηθήσω λόγω της εμπειρίας μου ως νοσηλεύτρια,ποιος ξέρει τι θα γινόταν. Η κοπέλα νοσηλεύτηκε αρχικά στο Θριάσιο και στη συνέχεια τη μετέφεραν σε άλλο νοσοκομείο. Την είχαν κλειδωμένη και αυτήν, στο δωμάτιο έμπαινε μία νοσηλεύτρια το πρωί, μία το βράδυ και τις πέντε ημέρες που έκατσε εκεί, σεντόνια δεν άλλαξαν ποτέ.

Δεν είχε πρόβλημα στον πνεύμονα, μπήκε μέσα για το βήχα που είχε. Κάποια στιγμή, θέλησε να φύγει, αισθανόταν καλύτερα, είχαν νοσήσει και τα παιδιά της. Την πρόσβαλλαν γιατί ήταν ανεμβολίαστη και αυτό γιατί φοβήθηκε όταν έχασε ξαφνικά τον κουμπάρο της που ήταν τριπλά εμβολιασμένος. Να σημειώσω εδώ ότι η διάγνωση για το θάνατο του ανθρώπου είναι αδιευκρίνιστη και όσο για την ιστολογική που ζήτησαν οι συγγενείς του, τους είπαν ότι θα βγει ένα χρόνο μετά”.

“Η ξαδέρφη μου λοιπόν πέρασε τα ίδια που κατήγγειλε και η ακροάτριά σας η κυρία Ανθούλα. Συμπεριφορά απαράδεκτη.” είπε η κ. Ελένη. “Στο θάλαμο υπήρχαν 3 ανεμβολίαστες και 1 εμβολιασμένη. Δεν εμφανίστηκε ποτέ γιατρός στις ανεμβολιαστες, η αντιμετώπιση ήταν διαφορετική.”.

“Είναι δυνατόν να ρωτούν οι γιατροί τους ασθενείς για να τους διασωληνώσουν; Διασωληνώνεται ένας ασθενής που είναι σοβαρά και δεν έχει τις αισθήσεις του, έχει πέσει το οξυγόνο του και δεν αντιλαμβάνεται τίποτα. Κρατούν ανθρώπους με το ζόρι και αυτό γίνεται σε όλα τα νοσοκομεία. Τους κλειδώνουν για να μη φύγουν. Και δεμένους χειροπόδαρα τους έχουν. Όταν ένα άτομο νοσεί, και δεν υπάρχει νοσηλευτής να τον ελέγχει συνέχεια, ειδικά όταν πρόκειται για ηλικιωμένους, θα πρέπει να το δέσεις για να είσαι σίγουρος οτι δε θα σου πέσει από το κρεβάτι”.

“Ξέρετε πως έφυγε ο ξαδέρφη μου; Με 100% οξυγόνο που δεν υπήρχε λόγος να έχει Έπρεπε να το κατεβάσουν σιγά- σιγά. Η γυναίκα έφυγε με 33 αιματοκριτη, παραπατούσε... Πήγε στο σπίτι και δεν μπορούσε να συνέλθει αναπνευστικά. Δεν έβλεπε μπροστά της. Της έδινα οδηγίες πως να διαχειριστεί το οξυγόνο της, να το κατεβάζει κατά διαστήματα, της έλεγα να σηκωθεί να περπατήσει.

Η παροχή οξυγόνου είναι πολύ υψηλότερη από ότι χρειάζεται. στα νοσοκομεία. Ο ασθενής με ανεβασμένο οξυγόνο, θα ζαλιστεί θα πάθει υπεροξυγόνωση, η σωστή παροχή για έναν ασθενή είναι 30%-40%” και αυτό ελεγχόμενα και κατά διαστήματα.”

Η κα Ελένη υπογράμμισε ότι λόγω έλλειψης προσωπικού, βάζουν βαριά περιστατικά σε θαλάμους με ασθενείς που δεν έχουν σοβαρό πρόβλημα, για να μπορέσουν να βοηθήσουν εάν χρειαστεί.

“Δε μπορεί να βάζεις σε αυτόματο πιλότο ασθενείς έξω από τις ΜΕΘ. Ποιός θα τον ελέγχει; Ξέρετε πόσες φορές χρειάζεται αναρρόφηση ένας ασθενής . Τι έλεγχο θέλει στο οξυγόνο που παίρνει; Πως δε θα πεθάνει ο κόσμος. Ο ασθενής θέλει περιποίηση, καθαριότητα. Ποτέ δεν υπήρχε σύστημα απλά τώρα το πρόβλημα έχει ξεχειλώσει. Πρέπει να ανοίξουν στόματα...”.

 

https://focusfm.gr/kataggelia-ston-focus-fm-quot-de-mporei-na-vazeis-se-aytomato-piloto-astheneis-exo-apo-tis-meth-pos-de-tha-pethanei-kosmos-quot-hxhtiko/?fbclid=IwAR1utGXiXZudJYiKsmSKvssnsuVzrCJMJOVDqhnkupO8Eq06XapMkf_Wiew

------------------------------
Δεύτερο καμπανάκι κινδύνου – 2η καταγγελία στον Focus FM !

 

Β΄ περίπτωση:

05/01/2022

 

Δραματική έκκληση για «δικαιοσύνη και προστασία των πολιτών» απηύθυνε μέσω του ρ/σ Focus 103,6 και της εκπομπής 8-11 του Στέφανου Δαμιανίδη η κυρία Ανθούλα – Ειρήνη Μπένου.

 

+++++++++++++++++++++

 

Η 49χρονη εκπαιδευτικός και νοσηλεύτρια που νόσησε με Covid περιέγραψε  την απίστευτη περιπέτεια που έζησε και τις δύο φορές που χρειάστηκε να νοσηλευτεί και χαρακτήρισε απάνθρωπη τη συμπεριφορά των υγειονομικών στο Γενικό Νοσοκομείο του Βόλου.

«Πήγα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με 93 οξυγόνο και  εκεί ξεκίνησε η περιπέτεια μου στο κολαστήριο. Αντιμετώπισα  ένα εχθρικό περιβάλλον, αισθάνθηκα τρόμο, αισθάνθηκα  ότι απειλούμε. Υπάρχουν άνθρωποι αβοήθητοι και αυτός ο λόγος που επικοινώνησα μαζί σας. είναι μία. Θα  πρέπει οι άνθρωποι που ανήκουν στο χώρο της υγείας να σεβαστούν τη δεοντολογία του επαγγέλματός τους»

“Αρχικά νοσηλεύτηκα σε δωμάτιο με χαλασμένο κρεβάτι χωρίς ανάκληση  Είχα να κοιμηθώ 8 ημέρες είχα πιαστεί ολόκληρη, μας είχαν κλειδωμένος. Οι περισσότεροι νοσηλευτές έχουν μετατραπεί σε τέρατα Αργότερα με πήγαν σε δωμάτιο απομόνωσης, όλοι ήμασταν κι εκεί κλειδωμένοι.  Δεν σταμάτησα να διαμαρτύρομαι, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Νοσηλευτές έρχονταν  δύο φορές την ημέρα μόνο. Μία ηλικιωμένη κυρία δίπλα μου εξετάστηκε από παιδίατρο. Την είχαν δεμένη, ήταν γεμάτη κατακλίσεις, της άφηναν φαγητό, αλλά πώς να το φάει δεμένη; Φυσικά χειροτέρεψε.

Μία άλλη κυρία  δίπλα μου έχει χάσει τον άντρα της . Και το μόνο που βρήκε να της πει η κοινωνική λειτουργός, ήταν ότι να μην βάλουν κηδειόχαρτα για να μην πάει κόσμος στην κηδεία. Όταν με έπιασε παροξυσμός και δεν μπορούσα να αναπνεύσω, εκείνη με βοήθησε, γιατί δεν ερχόταν κανείς.”.

Η κυρία Ανθούλα περιέγραψε και τα όσα της συνέβησαν όταν χρειάστηκε να επιστρέψει στο νοσοκομείο και να νοσηλευτεί ξανά.

«Η δεύτερη εισαγωγή ήταν ακόμα χειρότερη. Αρχικά  δίπλα μου ήταν μία κυρία 67 ετών πολύ βαριά, στα τελευταίο της. Και η γυναίκα ήταν μόνη της αβοήθητη, δυσκολευόταν να αναπνεύσει. Από τη στιγμή που ήρθαν και την πήραν, έμεινα μόνη στο δωμάτιο  όλες τις ημέρες περίπου 8 και πάλι κλειδωμένη.

Δίπλα σε ένα σπασμένο παράθυρο, πάλεψα με όλη τη δύναμη της ψυχής μου να ζήσω δεν μπορούσα να σηκωθώ άλλαζα μόνη μου τις πάνες στο κρεβάτι μου. Τα χέρια μου ήταν μελανά και πρησμένα από τα τρυπήματα, Τους ζητούσα αλοιφές, αναγκάστηκα να βάλω πάνω μου βούτυρο, από εκείνο που μας έφερναν να φάμε.

Μου έκλεψαν το κινητό, δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με το σπίτι μου, να δω τι κάνει ο σύζυγός μου που είχε 88 οξυγόνο, είναι παχύσαρκος και έχει πολλά υποκείμενα νοσήματα. Δεν μπορούσα να επικοινωνήσω με το παιδί μου, που είναι με 80% αναπηρία και έχει και covid».

Η 49χρονη εκπαιδευτικός και νοσηλεύτρια προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και δηλώνει αποφασισμένη να πάει στον Εισαγγελέα.

«Πρόκειται για ένα υδροκέφαλο σύστημα ανίκανο να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Καταπατούνται όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα, το βίωσα στο πετσί μου και σα νοσηλεύτρια μπορούσα να καταλάβω ακόμα περισσότερα.

Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως κοιμούνται αυτοί οι άνθρωποι το βράδυ. Υπήρχαν κάποιοι σωστοί αλλά οι περισσότεροι έχουν σπάσει τα νεύρα τους και βγάζουν τον κακό τους εαυτό...».


 
https://focusfm.gr/kataggelia-ston-focus-103-6-fm-oi-nosileytes-echoyn-metatrapei-se-terata-prokeitai-gia-ena-ydrokefalo-systima-anikano-na-antimetopisei-tin-katastasi-hxhtiko/?fbclid=IwAR2he1L4fRsKt6bTQRoiVJOgbid6Sghf4ezgRRdhNrFeCUfSHpFmQegxAPw