LONDON

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, αφυπνίσθηκε ! Οί δικοί μας αντίθετα κοιμούνται σε ύπνο βαθύ. Ελπίζουμε όταν ξυπνήσουν να μή τούς λείπουν τα κεφάλια τους όπως σ΄ εκείνον τον Βρετανό στρατιώτη πού τον αποκεφάλισαν μέσα στήν μέση τού δρόμου   φωνάζοντας "Αλλάχ ακμπάρ !"...





Την τουλάχιστον αμφιλεγόμενη πρόταση να απομακρύνονται τα παιδιά των μουσουλμάνων εξτρεμιστών από τις οικογένειές τους ώστε να προφυλάσσονται από τον κίνδυνο «ριζοσπαστικοποίησης» κατέθεσε στους συμπολίτες του ο δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον. «Το ζήτημα είναι να προστατεύσουμε τους νέους άνδρες και γυναίκες από την εξάπλωση αυτού του ιού: από τη μόλυνση του ριζοσπαστικού Ισλάμ», έγραψε σε άρθρο του στην «Τέλεγκραφ» ο 50χρονος δήμαρχος διακινδυνεύοντας να διεγείρει τα αντιμουσουλμανικά συναισθήματα.

Με αφορμή την πρόσφατη καταδίκη των (μουσουλμάνων εξτρεμιστών) δολοφόνων του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι σε ισόβια κάθειρξη, ο Τζόνσον πρότεινε να ανατίθεται σε ειδικές κοινωνικές υπηρεσίες η επιμέλεια των παιδιών μουσουλμάνων που είναι ύποπτοι για τέλεση πράξεων τρομοκρατίας ώστε να προστατεύονται από τα «τρελά πράγματα» που ακούν στο σπίτι τους.

«Ενα παιδί τίθεται υπό προστασία όταν εκτίθεται πορνογραφικά ή όταν κακοποιείται, αλλά όχι όταν μυείται σε μια ζοφερή και μηδενιστική αντίληψη για τον κόσμο, η οποία μπορεί να το μετατρέψει σε δολοφόνο», επισημαίνει.



Ο λόγος που χωλαίνουν οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στη Βρετανία, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Λονδίνου, είναι η διστακτικότητα των υπεύθυνων κοινωνικών υπηρεσιών να παρέμβουν αποφασιστικά σε μια «ξένη κουλτούρα».

Δεν το επιτρέπει η «πολιτική ορθότητα», η οποία υπαγορεύει την «προστασία των μειονοτήτων», ενώ λείπει το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο. Ωστόσο, «ο νόμος πρέπει να αντιμετωπίζει τη ριζοσπαστικοποίηση ως μια μορφή παιδικής κακοποίησης», εξηγεί ο Τζόνσον.
«Απαιτείται μια ξεκάθαρη νομική θέση ώστε τα παιδιά που ανατρέφονται ως δυνάμει δολοφόνοι ή βομβιστές αυτοκτονίας να τίθενται υπό ειδική φροντίδα - για την ασφάλεια των ιδίων αλλά και του κοινού» προσθέτει.  

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. Στις προτάσεις του Τζόνσον αντέδρασε έντονα το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να πολλαπλασιαστούν εκ νέου οι ισλαμοφοβικές επιθέσεις που είχαν αναζωπυρωθεί έπειτα από τη δολοφονία του Ρόγκμπι, την οποία είχαν καταγγείλει μαζικά οι μουσουλμάνοι της χώρας.

«Οι δράστες της δολοφονίας του Λι Ρίγκμπι δεν ήταν γιοι εξτρεμιστών. Ούτε και εκείνοι που έκαναν άλλες θηριωδίες στο παρελθόν. Για να καταπολεμήσουμε τον εξτρεμισμό τους, πρέπει να υπερβούμε την ανάγκη να δημιουργούμε πρωτοσέλιδα για την προσωπική μας προβολή», δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου.

Το θινκ τανκ Quilliam, ένα ίδρυμα που μελετά τον μουσουλμανικό εξτρεμισμό, συμφώνησε με τη θεωρία του Τζόνσον για τον ανασταλτικό ρόλο της «πολιτικής υπερευαισθησίας» στην πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης.

Παρ' όλα αυτά, εκπρόσωπος του ιδρύματος επισήμανε ότι «μια νομοθεσία περιορισμού των ελευθεριών θα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Είναι προτιμότερο να αντιμετωπίσεις την ιδεολογία και την επιχειρηματολογία, παρά να αποξενώσεις και να διασύρεις τους ίδιους τους ανθρώπους».


http://www.tanea.gr/news/world/article/5093197/swste-ta-paidia-apo-toys-fanatikoys-islamistes-goneis/