Prosefxi NO 


Τά καημένα τα παιδιά, τί σάς φταίνε οί άδολες ψυχές τους πού τα κάνετε μπαλάκια για τα πολιτικά γούστα σας ;

Κάποιοι εχθροί του Θεού θέλουν να τα διδάξουν Αθεϊα μ΄ αυτόν τον βίαιο και αντιπαιδαγωγικό τρόπο τής αυταρχικής Εξουσίας επάνω τους, και να τα βάζουν σαν κοπάδια γίδια μέσα στίς τάξεις χωρίς μιά στοιχειώδη προσευχή, μιά ευλογία του Θεού για την ημέρα πού αρχίζει...
Είναι αυτοί παιδαγωγοί; Είναι αυτοί δάσκαλοι; Είναι εκπαιδευτικοί; Αιδώς Αργείοι, Αιδώς, ντροπή σας και πάλι ντροπή σας πού κι΄εσείς συναινείτε και δεν διαμαρτυρόσαστε !


Η τελευταία ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, των συνεργατών δηλαδή του «εχθρού»,  πού δεν έχει αφήσει τίποτα ηθικό και όρθιο, στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας πού δεν μιλάει καθόλου για πρωϊνή προσευχή μαθητών και καθηγητών εν αντιθέσει με άλλες εγκυκλίους περασμένων χρόνων, έρχεται τώρα να μας πεί τα παρακάτω και να μας παραπέμψει σε αριθμούς και εδάφια νόμων.

Και αντί να ζητήσει επανάληψη και ΣΑΦΗΝΕΙΑ της χθεσινής Υπουργικής εγκυκλίου προς τα Σχολεία, ώστε κανείς αντίθετος ( διευθυντής, καθηγητής, δάσκαλος, κλπ ) να μη μπορεί να την εκμεταλευτεί, ζητάει τώρα να εξομοιώσει τήν θολή φετεινη εγκύκλιο με την περυσινή ξεκάθαρη θέση!

Γράφουν λοιπόν οι ΑΝΕΛ :



«…Είναι κουραστικό να υποχρεωνόμαστε να απαντάμε σε ανυπόστατα δημοσιεύματα, ή σε ανακριβείς ειδήσεις. Το ΥΠΠΕΘ εξέδωσε, ως οφείλει κάθε χρόνο, εγκύκλιο Λειτουργίας των Σχολείων.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, η φετινή εγκύκλιος, για πρώτη φορά, ήταν σαφέστατη ( εδώ γελάμε !!! ), ακριβέστατη και διεξοδική, δίνοντας, μέσω συνδέσμων, άμεση πρόσβαση στη σχετική νομοθεσία. Κάποιοι, φαίνεται, δεν την διάβασαν σωστά και συμπέραναν ότι καταργήθηκε η Πρωινή Προσευχή.

Σας προσκαλούμε, για του λόγου του αληθές, να διαβάσετε ολόκληρη την εγκύκλιο αλλά και το ΠΔ 201/98, άρθρο 13, παρ. 5, εδαφ. α και β και παρ.10, εδαφ. 6.Θα διαπιστώσετε, ιδίοις όμμασιν, ότι η ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ συνεχίζεται κανονικά και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ καθώς και τα θέματα που αφορούν την έπαρση της Ελληνικής Σημαίας…»

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ-- ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΥΣΙΝΗΣ  - ΦΕΤΙΝΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ :

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας που μόλις σήμερα στάλθηκε στα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας καταργεί ( με έναν έμεσο και πονηρό τρόπο ) την πρωινή προσευχή. Για την ακρίβεια έχει απαλείψει οποιαδήποτε αναφορά στην πρωινή προσευχή, όπως γινόταν πάντα κάθε έτος.

Πρόκειται για μία ενέργεια η οποία σίγουρα θα πυροδοτήσει περαιτέρω όξυνση στις σχέσεις Εκκλησίας-κυβέρνησης, αλλά και μία απόπειρα αποκοπής της ορθοδοξίας από τους πιστούς…

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2016-17 (Αρ. Πρωτ.: 139808/Δ1/31-8-16), στην οποία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ η φράση «ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ»:

«Β. Φοίτηση και Σχολική Ζωή

1…….Στις 8.10, μετά το ηχητικό σήμα (κουδούνι), με ευθύνη των εφημερευόντων κλείνουν οι είσοδοι και οι μαθητές συγκεντρώνονται κατά τμήματα ή τάξεις στον προκαθορισμένο χώρο και τα τμήματα ή τις τάξεις επιτηρούν οι διδάσκοντες σε αυτά την 1η διδακτική ώρα. Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων ο Διευθυντής του σχολείου ή αναπληρωτής του ή μέλος του Συλλόγου Διδασκόντων προβαίνει σε πιθανές ανακοινώσεις-οδηγίες που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την μαθητική ζωή της συγκεκριμένης μέρας ή και σε γενικότερα θέματα. Μετά το πέρας της συγκέντρωσης οι μαθητές κατά τμήματα και οργανωμένα κατευθύνονται στις αίθουσες τους συνοδεία των εκπαιδευτικών που διδάσκουν την 1η ώρα……»

ΠΕΡΣΙΝΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 2015-16 (Αρ.Πρωτ.Φ.3/1105/141440/Δ1/10-09-2015), στην οποία ΥΠΑΡΧΕΙ η φράση «ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ»:

27. Πρωινή Προσευχή -ανάρτηση Σημαίας

Σύμφωνα με το ΠΔ 201/98 (ΦΕΚ 161 τ. Α’)- άρθρο 13, παρ. 5, εδάφ. α και β και παρ.10, εδαφ. δ, σας επισημαίνουμε ότι:

Α. Πριν από την έναρξη των μαθημάτων πραγματοποιείται κοινή προσευχή των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού στο προαύλιο του σχολείου με ευθύνη των εκπαιδευτικών που εφημερεύουν.
Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η προσευχή πραγματοποιείται στην αίθουσα κάθε τάξης.
Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν υποχρεωτικά στην πρωινή προσευχή και στον εκκλησιασμό
και επιβλέπουν τα τμήματά τους
. Οι ετερόδοξοι μαθητές παρευρίσκονται με το τμήμα που ανήκουν στο χώρο της συγκέντρωσης χωρίς να συμμετέχουν στην προσευχή, τηρώντας απόλυτη ησυχία, σεβόμενοι τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους που προσεύχονται…»