Moylatsiotis Varvaris
 

Και το μέν νεώτερο πάθημα του μοναχού άς μας γίνει μάθημα, το δε τέλος του κόσμου άς μη μας ξεγελά δια των απανωτών σημείων του ότι «ναι, έφθασε, νάτο, αυτό είναι…» γιατί θα διαψευσθούμε όπως πολλές φορές συνέβη και καταγέλαστοι θα γίνουμε…

 


 

Αρχ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης: « Οι δαίμονες  έχουν τυφλώσει τον μοναχό Μάξιμο...»

Καυστικό και χωρίς περιθώρια παρερμηνειών  ήταν το σχόλιο του Αρχ. Νεκτάριου Μουλατσιώτη για τον Μάξιμο Βαρβαρή, ο οποίος έλεγε πως η Δευτέρα Παρουσία θα γινόταν το Πάσχα του 2018.
Θυμίζουμε πως ο Αρχ. Νεκτάριος Μουλατσιώτης είναι Καθηγούμενος και Πνευματικός Πατήρ της Ιεράς και Σεβασμίας Ανδρώας Κοινοβιακής Μονής (Ησυχαστηρίου) Αγίου Αυγουστίνου Ιππώνος και Αγίου Σεραφείμ του Σαρώφ, στο Τρίκορφο Φωκίδος και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Φωκίδος.

Όσον αφορά τον μοναχό Μάξιμο Βαρβαρή θυμίζουμε πως έχει απασχολήσει επανειλημμένως την κοινή γνώμη με αρνητικό τρόπο, λόγω των θέσεων του για Αντίχριστο και Δευτέρα παρουσία που παρουσιάζει στα βιβλία του.

Από το 2006 εξέδωσε βιβλίο με τον βαρύγδουπο τίτλο «1983 – 2013: Ο Αντίχριστος Ήλθεν», στο οποίο διαβεβαίωνε πως μέσα στο 2013 ο Αντίχριστος ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΘΕΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, εντούτοις διαψεύστηκε οικτρά και πανηγυρικά!!!

Κανένας Αντίχριστος δεν παρουσιάστηκε, πόσο μάλλον δημοσίως, καταρρίπτοντας έτσι την «προφητεία» του π. Μαξίμου!!!

+++++++++++++++++++++

 

Συνεχίζοντας την δράση του ο Μάξιμος Βαρβαρής, εξέδωσε και νέο βιβλίο με το οποίο ισχυριζόταν πως η Δευτέρα Παρουσία θα έλθει το Πάσχα του 2018, πράγμα το οποίο φυσικά και δεν έγινε.

Ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης  ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο fb:

Δεν είναι ανάγκη να πει κάνεις τίποτε για τον μονάχο Μάξιμο…. τόσο καιρό έλεγε ότι λέει την αλήθεια και ότι ο Θεός του την αποκάλυψε. Μας έλεγε τίποτε να μη συμβεί από όσα έχει γράψει, την ήμερα της 25 Μαρτίου με το παλαιό θα γίνει οπωσδήποτε χίλια τοις εκατό η δευτέρα παρουσία. Μάλιστα ήταν τόσο σίγουρος που έβαλε και χρονόμετρο και μετρούσε μέρες , ώρες, λεπτά… τώρα όλοι ξέρουμε ότι τίποτε από όσα έλεγε… δεν έγιναν.

Η Αγία Γραφή λέγει ότι όταν μία προφητεία ενός που προφητεύει δεν επαληθευτεί, τότε αυτός είναι ψευδοπροφήτης και οι δαίμονες τον πληροφορούν για όσα λέγει… δει αυτό και πέφτει πάντοτε έξω πχ σεισμός στην Κάλυμνο, εμφάνιση αντίχριστου το 2012-13, ότι το όνομα του αντίχριστου θα είναι fox ,ότι η ενθρόνιση του θα είναι στα Ιεροσόλυμα το 2015 και πολλά άλλα που δεν συμμαζεύονται… δυστυχώς, γιατί είναι γραμμένα στα βιβλία του.

Είδε ότι έπεσε έξω και τότε οι δαίμονες του άλλαξαν θεωρία.Του είπαν ότι οι άγιοι έχουν πλανηθεί περί αντίχριστου και έτσι του έδωσαν νέες δαιμονικές ερμηνείες τις οποίες κατέγραψε στο τελευταίο βιβλίο του και οι οποίες φυσικά ούτε αυτές επαληθεύτηκαν…

Γι’ αυτό είπε ….ότι το μονό σίγουρο είναι η 25η Μαρτίου με το παλαιό και αυτή την ήμερα θα γίνει η δευτέρα παρουσία. Οι δαίμονες τον έχουν τυφλώσει. Όλοι μας το γνώριζαν αυτό.

Προσωπικά του μίλησα πολλές φορές…άλλα εκείνος έμενε σταθερά στις πλάνες του και γι’ αυτό κάνεις τόσα χρονιά δεν ασχολήθηκε σοβαρά μαζί του και δεν έκανε διάλογο για να του απαντήσει στις πλάνες που έλεγε.

Όλοι ξέραμε ότι θα πέσει έξω. Τώρα έλαβε μία και καλή την απάντηση του Θεού, ότι η δευτέρα παρουσία θα γίνει μόνον όταν Θέλει ο Χριστός και όχι ο μονάχος Μάξιμος.

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης