KRHTH 1


Υποδοχή "αγάπης" από Φαναριώτη διπλωμάτη...





Το « θέμα το θεωρούμε λήξαν » δήλωσε ο π. Ζαχαρίας Αδαμάκης, πρόεδρος της Ένωσης Συνδέσμων Κληρικών της Εκκλησίας της Κρήτης, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας.

Μιλώντας στο ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και την Αγγελική Αναγνώστου, ο π. Αδαμάκης τόνισε: «Εμείς πλέον δεν ασχολούμαστε λόγω των ημερών με το θέμα. Αρκετά μας ταλαιπώρησαν τέσσερις μήνες τώρα. Να μην μας ανακατεύουν στα πολιτικά τους παιχνίδια»

Ερωτηθείς για τη φράση του υπουργού Παιδείας ότι όσοι δεν επιθυμούν τη συμφωνία «θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην ιστορία» απάντησε:

«Το ποιός θα λογοδοτήσει στην ιστορία θα το κρίνει ο λαός και θα το εκτιμήσει όταν έρθει η ώρα...»


+++++++++++++++++++++++++++++++

Επίσης, με δηλώσεις του σε Ραδιοφωνικό Σταθμό ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Κρήτης πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι ότι η δήλωση του πρωθυπουργού: «‘Η συμφωνείται, ή προχωρούμε μονομερώς» δεν είναι κάτι που θα γίνει δεκτό, καθώς ο ιερός κλήρος θα προσφύγει στα Ελληνικά κι Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

Ο πρόεδρος των Εφημέριων Κρήτης πρόσθεσε ότι ακόμα και σήμερα ο διάλογος που κάνει η Κυβέρνηση με την Εκκλησία της Ελλάδος είναι προσχηματικός καθώς οι αποφάσεις τους είναι ειλημμένες ( παρμένες ).

Καταλήγοντας εξέφρασε την πικρία του για τις προφορικές συμφωνίες που είχαν γίνει λέγοντας ότι θα ήταν καλύτερα  η επίσημη Εκκλησία, πριν κάνει συμφωνίες να λαμβάνει υπ΄ όψη  της τους χιλιάδες ανθρώπους που έχει από πίσω της και να μην προχωρά μόνη της σε συμφωνίες…».

UP