MORFOY seismos peina 800

Τό μήλο τής έριδος...

Αρχιερέας  Μόρφου κ. Νεόφυτος !

 

Και καλά μέν δεν μιλάνε οι άνθρωποι της κεντρικής «διοίκησης» τής Εκκλησίας της Ελλάδας για όσα άθλια γίνονται από την πολιτική Κυβέρνηση είς βάρος των πιστών και της του Χριστού Εκκλησίας.

Αλλά πλέον τούτου, επειδή σιώπησαν αιδημόνως αυτοί ( για λόγους πού οί ίδιοι «ξέρουν…» ) θέλουν να σιωπήσουν τώρα και οι υπόλοιποι, ακόμη καί στό άλλο άκρο τής γής ; Θέλουν να φράξουν το στόμα και σε άλλους Αρχιερείς, παπάδες και λαϊκούς πού δεν ανήκουν στην χώρα μας;

Και επί τούτου ξεκίνησε χθές για ταξίδι στην Κύπρο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μεγάλος άνθρωπος και άρρωστος τώρα, με το ένα πόδι στον τάφο ( πού λέει και ο λαός), γιά τα εγκαίνια ενός Ναού αλλά προφανώς και κατά βάθος για να πιέσει την εκεί Εκκλησία της Κύπρου να δώσει εντολή σιωπής ώστε να μη μιλάει ο Αρχιερέας Νεόφυτος ούτε περί προφητειών, ούτε περί κινδύνων εκ των εμβολίων γιατί «τρομοκρατεί» καί φοβίζει δήθεν τον κόσμο !!!

Άχ ! Άγιε Ιωάννη Θεολόγε, με τό βιβλίο τής Ιεράς Αποκαλύψεως πόσο κι΄εσύ κατατρόμαξες τον κόσμο...Μήπως τά ίδια τώρα κάνει και ο Μόρφου;

Αλλά θέλουν κάποιοι τώρα όλοι μαζί ( Ελλάδα και Κύπρος ), να σκύψουμε το κεφάλι μας στις εντολές της Νέας Τάξης πραγμάτων πού εμφανώς ο Αρχιεπίσκοπος  και κάποιοι αρχιερείς του αλλά και ο φίλος του ο πρωθυπουργός με τις «μεγάλες δωρεές εκατομμυρίων», υποστηρίζουν…

Έτσι λοιπόν, αυτός πού έκλεισε τις Εκκλησίες για πρώτη φορά στην μακραίωνη ιστορία μας , πού κυνήγησε με το πρόσχημα του κόβιντ με νόμους και βαριά πρόστιμα όσους θέλανε να εκκλησιασθούν, μας έρχεται τώρα ως χορηγός εκατομμυρίων ευρώ ακόμη και ώς αρωγός τής Εκκλησίας;

Επιτέλους!

Πού τα βρήκε τόσα εκατομμύρια σε μια ξεπεσμένη, φτωχοποιημένη χώρα δυστυχισμένων και ανέργων; Από ποιά μυστική πηγή βγαίνουν τόσα εκατομμύρια καθημερινά πού σκορπίζει δεξιά αριστερά καί αποζημιώνει τήν εστίαση, ανέργους, φτωχούς και απόρους, «πάρε κι΄εσύ…πάρε κι΄εσύ…».

Ποιοί και γιατί τα δίνουν; Από αγάπη; Τί συμφέρον έχουν; Επιτέλους σε ένα τόσο ύποπτο θέμα δεν διερωτάται κανείς και καμία αντιπολίτευση;

Ευλογημένε άνθρωπέ μου, σεβαστέ κατά τα άλλα Αρχιεπίσκοπε, παραιτήσου επιτέλους, δεν το καταλαβαίνεις ότι αρκετό κακό έχεις κάνει στην Εκκλησία της Ελλάδος ;

Πήγαινε στο Μοναστηράκι σου στην Θήβα και κάτσε με το κομποσχοινάκι σου σ΄αυτή την ηλικία πού είσαι τώρα, μήπως και σωθείς για τα κρίματά σου και τον διχασμό εμβολιασμένων – αντιεβολιασμένων, μασκοφόρων και αρνητών πού δημιούργησες στην Εκκλησία της Ελλάδας.

Μια Εκκλησία πού είναι κτήμα τού Χριστού και των πιστών και όχι δική σου ιδιοκτησία !

Συγκάλεσε επιτέλους Χριστιανικά, δημοκρατικά, προσωπικά καί όχι με μια ανούσια τηλεδιάσκεψη τού αέρα, συγκάλεσε όλη την Ιεραρχία, και των 80 Αρχιερέων Μητροπολιτών της χώρας όπως ο Νόμος ορίζει, και όχι μόνο των 10 της Συνόδου πού σου κάνουν τυφλή υπακοή έναν ολόκληρο χρόνο τώρα συνεργαζόμενοι συστηματικά με τίς παρανομίες του Καίσαρος …

 

 

 

 

Η μεγάλη απήχηση που έχουν τα κηρύγματα του Μητροπολίτου Μόρφου Νεόφυτου θορύβησαν την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία έσπευσε να διαμαρτυρηθεί με επιστολή στη Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου. Η ΔΙΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος  κατηγορεί ότι ο Μόρφου Νεόφυτος με τις ομιλίες και τα κηρύγματά του επηρεάζει το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδας όχι μόνο με τις προφητείες του αλλά και στο θέμα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Ο λόγος του Θεού όμως δεν φυλακίζεται και δεν φιμώνεται !

Τα κηρύγματα του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου κινδυνεύουν να διασαλεύσουν τις σχέσεις της Εκκλησίας της Κύπρου με την Εκκλησία της Ελλάδας, η οποία κάλεσε την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου, μέσω του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, να «μαζέψει» τον άγιο Μόρφου.

Πέραν των προφητειών που εκφράζει ο Μητροπολίτης Μόρφου για διάφορα ζητήματα, η σταγόνα που φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η στάση και τα κηρύγματα του έναντι της πανδημίας και συγκεκριμένα η θέση του κατά των εμβολίων...

 

+++++++++++++++++++++

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», χθες ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέγνωσε στην παρουσία των μελών της Ιεράς Συνόδου (παρόντος και του Μητροπολίτη Μόρφου) επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας. Δια της επιστολής της η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας εκφράζει παράπονα ότι ο Μόρφου Νεόφυτος με τις ομιλίες και τα κηρύγματά του επηρεάζει το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ελλάδας όχι μόνο με τις προφητείες του αλλά και στο θέμα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.

Ζήτησε δε να γίνουν συστάσεις στον Μόρφου ώστε να περιοριστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ιεράρχες στην Ελλάδα θεωρούν πως την ώρα που πεθαίνουν δίπλα μας άνθρωποι από την πανδημία, δεν μπορεί ένας ιεράρχης να κηρύσσει ότι λίγο ως πολύ ο κορωνοϊός δεν υπάρχει.

Ο Μακαριότατος, μετά την ανάγνωση της επιστολής, κάλεσε τον άγιο Μόρφου να σεβαστεί την επιθυμία της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας και να σταματήσει τα συγκεκριμένα κηρύγματα. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του «Φ», ο Μόρφου Νεόφυτος απάντησε, πως όσα είχε να πει για το συγκεκριμένο θέμα τα είπε και πρόσθεσε πως μέχρι τα Χριστούγεννα δεν θα επανέλθει.

Υπενθυμίζεται, πως μόλις στις 13 Μαΐου ο Μητροπολίτης Μόρφου διέψευσε ότι εμβολιάστηκε και πρόσθεσε: «Ούτε έχω εμβολιαστεί μέχρι σήμερα ούτε και προτίθεμαι να εμβολιαστώ στο μέλλον, καθότι θεωρώ πολύ επικίνδυνα τα συγκεκριμένα εμβόλια.

Άλλωστε, σε πολλές συνεντεύξεις και κηρύγματά μου, που ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, έχω επεξηγήσει με σαφήνεια και υπευθυνότητα τους λόγους που αρνούμαι να εμβολιαστώ».

Σημειώνεται πως, όπως πληροφορείται ο «Φ», ο αδελφός μέλους της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου προσεβλήθη από κορωνοϊό και η κατάσταση του θεωρείται σοβαρή σε σημείο που μετακλήθησαν γιατροί από το εξωτερικό.

Στην επιστολή της Ιεράς Συνόδου της Ελλάδας εκφράστηκε επίσης και παράπονο σε αναφορές του Μακαριοτάτου για τα μέτρα που θα ελαμβάνονταν στις εκκλησίες την περίοδο του Πάσχα και συγκεκριμένα με την αναφορά του ότι δεν συμφωνεί με την Εκκλησία της Ελλάδας για τέλεση της αναστάσιμης ακολουθίας στις 9:00 μ.μ.