Nena



Αυτές οι Εξομολογητικές μικρές ιστορίες της καθημερινότητας, απευθύνονται για δημοσίευση και συζήτηση σε κάποια νεαρή κοπέλα πού μετανόησε κι΄ αυτή για τα όποια λάθη της ζωής της και έγινε Ορθόδοξη Χριστιανή.

Όμως κάποιοι βαρύγδουποι Χριστιανοί από εμάς άς μη προτρέξουμε να λιθοβολήσουμε αυτή την παρουσίαση, είτε για το ελαφρό ντύσιμό της, είτε για την αφελή ή και μη δογματική παρουσίασή της αλλά άς σκεφθούμε ότι η κοπέλα αυτή με τον τρόπο της απευθύνεται κυρίως στον εν αγνοία ευρισκόμενο κόσμο πού όμως μέσα του υπάρχει η αναζήτηση του αληθινού Θεού, του Χριστού μας!

Το όνομά της, αληθινό ή συμβολικό, δεν έχει σημασία είναι : Nena , και ως Nenamyway παρουσιάζεται στο παρακάτω video :


VIDEOS

https://www.youtube.com/watch?v=2V306bAguPA






Μικρές ιστορίες…

 

«…Θέλω να σ ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου! Όπως κι εσύ, ήμουν κι εγώ χαμένη μέσα σε πρακτικές new age τα τελευταία χρόνια, πιστεύοντας ότι ακολουθώ το καλό και την αλήθεια... Όταν κάποια στιγμή πριν 2 περίπου μήνες, έπεσα τυχαία πάνω στο βίντεο σου "γιατί άφησα τα New age και έγινα χριστιανη". Ενώ μέσα μου υπήρχε αντίσταση, επέλεξα ευτυχώς να το δω!

Κάτι στον τρόπο που μιλάς για την αλήθεια με έκανε να ξυπνήσω! Κατάλαβα αμέσως σε τι πλάνη είχα πέσει... Πήγα να Εξομολογηθώ και να Κοινωνήσω για πρώτη φορά στη ζωή μου και πλέον νιώθω απερίγραπτη ηρεμία και χαρά μέσα μου ακολουθώντας τον Χριστό! Ο Θεός να σε έχει καλά, μου άνοιξες τα μάτια και μου έσωσες τη ζωή! Συνέχισε να ανεβάζεις τα υπέροχα βίντεο σου και να μιλάς για την αλήθεια! Σ αγαπώ κι ας μην σε ξέρω προσωπικά!

😊 ❤️Ελένη Βασιλειάδου Πριν από 1 μήνα

 

 

«…Εγώ ένα θαύμα έχω να μοιραστώ, που όμως μου άλλαξε όλη μου τη ζωή... Ήμουν για 14 χρόνια χρήστης ηρωίνης και άλλων ουσιών. Είχα κάνει κάθε αμάρτημα που μπορείτε να φανταστείτε προκειμένου να τρέφω την αρρώστια μου. Ζούσα και κοιμόμουν στους δρόμους, μπήκα στη φυλακή, μπήκα 4 φορές σε ψυχιατρική κλινική, σε προγράμματα απεξάρτησης κι αντί να βάλω μυαλό, έπεφτα όλο και πιο χαμηλά. Μέχρι που έφτασα να ζω σε ένα σπίτι με έναν φίλο και το σκύλο του. Ένα βράδυ χτύπησε αυτοκίνητο τον σκυλάκο, με αποτέλεσμα να πάθει εσωτερικό αιμάτωμα στο κεφάλι. Πριν φύγει, ήταν η τελευταία φορά που έκανα χρήση. Την στιγμή που ξεψυχούσε στα χέρια μας, αισθάνθηκα μια παρουσία που με γέμισε δέος, ζεστασιά, συγκίνηση και ασφάλεια...

Εκείνη τη στιγμή ήταν λες και ξύπνησα από έναν λήθαργο πολλών χρόνων. Έκλαψα πικρά όλο εκείνο το βράδυ γιατί συνειδητοποιούσα ξαφνικά τι κάνω στον εαυτό μου όλα αυτά τα χρόνια και πόσο μεγάλο κακό έχω κάνει και σε άλλους ανθρώπους... Περιττό να πω ότι είμαι πεντακάθαρη από τότε κι αυτό δεν ήταν κάτι που με δυσκόλεψε, που ζορίστηκα να το κάνω, ήταν μια θέληση που πήγαζε από βαθιά μέσα μου και όλος ο πόνος που είχα όλα αυτά τα χρόνια μετατράπηκε με τη βοήθεια του Θεού σε αγάπη για τα πάντα!

Οφείλω να σημειώσω όμως ότι τα πρώτα 3 χρόνια ήμουν σχεδόν εντελώς μόνη μου, μπερδεμένη κι ερχόμουν συνεχώς αντιμέτωπη με πρακτικές συνέπειες των προηγούμενων επιλογών μου. Και μέσα στο μπέρδεμα μου και στην ανάγκη μου να πιαστώ από κάπου, ασχολήθηκα πολύ τότε με πρακτικές New age. Δεν είχα καταλάβει, νόμιζα ότι ήταν ο σωστός δρόμος... Μέχρι που είδα το δικό σου βιντεακι Νένα, όπως σου είχα ξαναγράψει, που με βοήθησε να καταλάβω την αλήθεια και σου είμαι ΠΟΛΎ ευγνώμων γι αυτό! 😊

Έτσι πήγα κι εξομολογηθηκα για πρώτη φορά στη ζωή μου, πηγαίνω στη Θεία Λειτουργία κάθε Κυριακή και κοινωνω και προσπαθώ με όλη μου την καρδιά να ακολουθώ το λόγο του Χριστού μας! Γιατί τώρα πια ξέρω πως Αυτός με κράτησε ζωντανή τόσα χρόνια, αυτός με φώτισε με τη χάρη Του και άλλαξα ολοκληρωτικά ζωή, Αυτός και μόνο Αυτός!

Δεν ήταν δικό μου "κατόρθωμα" όπως πολλοί γύρω μου συνηθίζουν να λένε και να με επιβραβεύουν... Κι επειδή φαντάζομαι όλοι ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να βγεις από την παγίδα των ναρκωτικών, είναι για μένα πραγματικά ένα ΘΑΥΜΑ το ότι κατάφερα και βγήκα με τη βοήθεια του Θεού! Ζήτω συγνώμη για το τεράστιο κείμενο, προσπάθησα να περιγράψω την ιστορία μου όσο το δυνατόν πιο σύντομα... Νένα μου ο Θεός να σε έχει καλά και να κάνεις πάντα βίντεο ώστε να ενισχύεται η πίστη όλων μας! ❤️

Ελένη Βασιλειάδου Πριν από 1 εβδομάδα

 

 

Dear Sophia Πριν από 1 εβδομάδα

Είχα διαγνωστεί με βαριά, ανίατη ασθένεια. Τότε ήμουν άθεη. Όμως μέσα στην άπειρη θλίψη μου, είπα να δοκιμάσω να μιλήσω στον Χριστό, αλλά δεν περίμενα να γίνει κάτι όντως. Είπα "αν εισαι όντως ο Θεός θέλω ένα σημάδι αμέσως και να μην μπορω να το διαψευσω".

Ουτε 10 δευτερόλεπτα μετά, ενώ ήμουν όλο μοναχή με στράβωσε ένα εκτυφλωτικο φως. Είχε έρθει ένας άνδρας και φορουσε έναν τεράστιο σταυρό. Όπως ήρθε με κοίταξε λίγη ώρα και εφυγε. Τότε πίστεψα και έκλαψα για όσα είχα πει και κάνει. Η ασθένεια απλά εξαφανίστηκε σαν να μην υπήρξε ποτε. Ούτε καν ότι απλά γιατρευτηκα. Απλώς σαν να διαγράφηκε! Άγιος, Άγιος, Άγιος Ο Κυριος Ο Θεός μας! Αυτός που πραγματικα Υπάρχει, Υπήρχε και θα ρθει!

 

Δημήτρης Μελίστας Πριν από 1 εβδομάδα

Να μοιραστώ και εγω δυο τρεις εμπειρίες που ειχα στη ζωή μου. Γενικά ημουν απο μικρός παιδι της εκκλησίας που λέμε , διαβαζα αρκετα την καινη διαθηκη και πήγαινα εκκλησια παρολο που η οικογενεια μου δεν ηταν και τόσο θρησκα που λεμε. Η πρωτες εμπειρίες που ειχα ηταν απο μικρός πως οποτε ειχα κάποια εγνοια η αγωνία για κάτι , παντα με περίεργους τρόπους έπερνα απάντηση.

Την πρωτη φορά που εξομολογήθικα για παράδειγμα οταν έφυγα απο τον πνευματικο είχα αμφιβολίες για την συνχωρεση των αμαρτιών μου. Ενω με απασχολούσε αυτο το βράδυ κοιμήθηκα και το πρωί ξύπνησα έχοντας ένα νουμερο στο μυαλό μου το οποίο παρεπεμπε σε κεφάλαιο βιβλίου. Ενω σκεφτόμουν τι ειναι αυτο πάλι αραγε! Μου ήρθε αναλαμπή να κοιτάξω στη Καινη Διαθήκη. Και παιδιά όντως βρηκα το κεφάλαιο αυτο και την παράγραφο που είχε καρφωθεί στο μυαλο μου αφου ξύπνησα και ήταν ένας λόγος που έιχε πει ο Χριστός και κατέλιγε στη φράση " συγχωρούνται οι αμαρτίες σου πηγαινε στο καλό και μη ξαναμαρτησης" εκει πάγωσα!

Ένα άλλο που μου συνέβει ήταν μία περίοδο που πέρασα δύσκολα όπως και οι περισσότεροι έλληνες. Μόλις είχα ξεκινήση την επαγγελματική μου καριέρα σαν μηχανολόγος αλλα δεν είχα ούτε δουλεια ουτε πολλά λεφτα. Είχα τον γιό μου ηταν 1,5 χρονών περίπου, δεν είχαμε λεφτα και ούτε γάλα στο ψυγείο να δώσω στο παιδί να πει. Ημουν σε απόγνωση, ενώ έπαιζα με τον γιό μου και σκεφομουν όλα αυτά ξαφνικα χτυπα το τηλέφωνο, το σηκώνω και απο την αλλη μεριά της γραμμής μία κοπέλα μου ζητά αν μπορώ να φτιάξω ένα μηχανολογικό σχέδιο κατι απλο σαβ διάγραμμα ενός μηχανισμου που ήθελαν μέχρι την επόμενη το μεσημέρι,έναντι 100 ευρω και τα 50 μου είπε να περάσω να τα πάρω εκείνη τη στιγμη! Τι να πω! Τυχαιο;

Τέλος το τελευταίο και πιό συνταρακτικό πιυ συνέβει οχι σε μένα αλλα σε μία θεία μου απο το εξωτερικό αλλα με συγκλόνισε και θέλω να το μοιραστώ. Αυτη η θεία μου για αρκετα χρόνια πάλευε με τον καρκίνο! Χημειο θεραπείες κτλ. Τα τελευταια χρονια την είχε αφήσει και τον είχαμε αφήσει πίσω τον καρκίνο, αλλα εκείνος δεν είχε πει την τελευταια του λέξη. Η θεία μου μετα απο καποιες ζαλάδες καο ξαφνικες αδιαθεσίες διαγνωνεται για ακόμη μία φορα με καρκίνο ο οποίος ειχε κάνει μεταστάσεις απο το κεφάλι μεχρι τα πόδια! Παντου!

Οι γιατροι της έδιναν 2 με τρεις εβδομάδες το πολύ!, η θεία μου όμως δεν το έβαλε κάτω πήρε τηλεφωνο τη μητέρα μου και τις λέει, " πήγαινε για χάρη μου στην αίγινα στον Αγιο Νεκτάριο και άναψε για μένα μία λαμπάδα στον Άγιο να με βοηθήσει να γίνω καλά. Πράγματι η μητέρα πήγε και άναψε την λαμπάδα, με κάποιον μίλησε μου είπε για τοβ λόγο τις επισκεψης της και εκεινος τις έδωσε λαδάκι απο το καντίλι του Αγίου Νεκταρίου και μία εικόνα του Αγιου, και τις είπε " δώσε της το λαδάκι να σταυρωθεί και ο Αγιος θα την βοηθήση" και πράγματι η μητέρα μου αφού έκανε ένα πακέτο έστειλε λαδάκι και εικονίτσα του Αγίου στην Αμερική να πάει με διαδικασία εξπρες. Παιδια το λέω και ανατριχιάζω εφοσον την σταύρωσαν με λαδακι απο τον Αγιο Νεκτάριο, μέσα σε 2 εβδομάδες εξαφανίστηκαν όλες οι μεταστάσεις και όλα τα καρκινικά κυτταρα απο τον οργανισμό της. Ηταν πληρης καλά!

Οι γιατροι δεν ηξεραν τι να πουν, το εβλεπαν και δεν το πίστευαν!. Το περιστατικό αυτο έγινε πριν περίπου 5 με 6 χρόνια η θεία μου ζει ακόμη και είναι τελείως καλά! Αυτα ειχα να μοιραστω! Ελπιζω να είστε όλοι καλά! Ο Θεός μαζί σας!

 

 

Sofia Sax Πριν από 1 εβδομάδα

Είναι υπέροχο όταν ζητάς βοήθεια από τον Κύριο μας και Εκείνος αμέσως βοηθά... όταν παντρεύτηκα ήμουν 20 χρόνων. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε παιδί, λόγο προβλημάτων που είχε ο άντρας μου... πάντα πιστεύαμε στον τριαδικό Θεό αλλά δεν κάναμε τίποτα για την σωτηρία της ψυχής μας.

Πάει ο άντρας μου στο Άγιο Όρος και "τυχαία" συναντάει έναν γέροντα, μιλάνε λίγο και τον ρώτησε αν έχουμε παιδί... αφού εξήγησε ο άντρας μου την ιστορία μας,του λέει ο γέροντας εδώ κοντά είναι το μοναστήρι της Αγίας Άννας, πάενε και θα σου πούνε τι θα κάνεις... εκεί του δίνουν τον κανόνα της Αγίας για άτεκνα ζευγάρια... έρχεται πίσω, μου λέει θέλεις να κάνουμε τόν κανόνα;

Δηλαδή...40 μέρες νηστεία αλαδο, αγιασμό στο σπίτι, ευχέλαιο, εξομολόγηση και προσευχή... εμείς δεν είχαμε ιδέα από αυτά... ότι μας φώτισε ο Θεός κάναμε. Ο κανόνας μας έληξε τον Ιούνιο...τον Νοέμβριο ο άντρας μου έκανε εξετάσεις και βάση αυτών των εξετάσεων δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουμε παιδί....τον Δεκέμβρη εγώ ήμουν έγκυος!!!! Δόξα τω Θεώ!!! Τώρα έχω τρία παιδιά... ένα ζήτησα, τρία μου έδωσε....η χαρά που νιώθει ο ορθόδοξος δεν συγκρίνεται... διότι δεν είναι δική του είναι του Κυρίου μας Ιησού Χριστού!

 

 

Γιωργος Σταμπολιδης Πριν από 1 εβδομάδα

Οταν ήμουν παιδακι μου ειπε καποιος οτι ο Θεος υπηρχε απο παντα. Δεν μπορουσα να το καταλαβω με τιποτα. Οποτε ενα βραδυ το σκεφτομουνα στο κρεβατι πριν πεσω για υπνο και ξαφνικα για ενα μικρο χρονικο διαστημα ειδα το απειρο. Δεν μπορω να το εξηγησω. Αυτο που μπορω να πω ειναι οτι ΕΖΗΣΑ μια φυση η οποια εχει αλλους κανονες ή μαλλον δεν εχει. Ηταν σαν να ημουν Θεος για 1 δευτερολεπτο, το μυαλο μου ηταν απειρο , ηξερα τα παντα. Αυτο το συμβαν το θυμηθηκα στα 27 μου 2-3 χρονια αφου εγινα ΚΑΘΕΤΟΣ Χριστιανος ενω δηλωνα Άθεος. ( φαντασου τι εζησα ). Απο αυτα που εζησα στα 25 μου - εκεινο το χρονο ζουσα πολυ ασκητικα - θα σας πω ένα που θεωρω οτι μπορω να εξηγησω αλλα ειναι και το μείζων .

Μια μερα στην εκκλησια οταν βγηκε η περιφορα η ταχυτητα του χρονου επεσε στο 1/2 για μενα , μουδιασα και ακουγα και καταλαβαινα τον ηχο απο το θυμιατηρι πως διαδιδεται και αντανακλαει στον τοιχο και αλλες ιδιοτητες του και κολησα να κοιταω τους Ιερεις με δεος.

Ενιωθα σαν να μην εχω βαρος και επισης ενιωθα την μεγαλυτερη ηδονη που εχω ζησει στην ζωη μου. Τα χρωματα ηταν ολοζωντανα και ημουν σαν να ειχα υπερφορτωθει με τεραστια ενεργεια και λειτουργουσα σε τεραστια συχνοτητα. ( σαν να ετρεμα ενα πραμα - χωρις να τρεμω ) Οταν πηγα στον πνευματικο και το ειπα , μου απαντησε οτι εκεινη την ωρα περναει ο Χριστος απο μπροστα σου. Αυτα υποδυονται οι ιερεις, αυτο αναπαριστουν.



ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ Πριν από 1 εβδομάδα

2 Δεκεμβρίου του 2018 έκοψα το τσιγάρο... ζήτησα από τον άγιο Πορφύριο να με βοηθήσει και 2 Δεκεμβρίου που είναι η γιορτή του, χωρίς να το θυμάμαι....! ξέχασα να πάρω τσιγάρα και μου έφυγε η επιθυμία! μετά από λίγο κερο συνειδητοποίησα με μια αφέλεια πνευματική, ότι δεν αγόρασα τσιγάρα από εκείνη την μέρα....θα μπορούσα να πω και βιώματα μου από τον πνευματικό αγώνα.

Ημουν σκληροπυρηνικός Άθεος,ψαχτηκα με τα πάντα...και πραγματικά δεν βρήκα πουθενά την ζωή... αποφάσισα να εξομολογηθώ...από το 2010 ( 28 χρονών είμαι τώρα) έφαγα κόλλημα με τον Χριστό...10 χρόνια με διακυμάνσεις στην πνευματική ζωή, πότε πάνω πότε κάτω...δεν μπορεί να μου πει κανείς τίποτα για τον πνευματικό κόσμο και να μου ζητήσει να τον αμφισβητήσω...

Έχω δεί δαιμονισμένη εκτός εκκλησίας σε πλατεία να μου μαρτυράει τις αμαρτίες των περαστικών στην Καλλιθέα, Πλατεία Κύπρου και να αλλάζει η φωνή της ( να δίνει ονόματα στεγνά και να κάνει θεατρινισμούς...δεν εμπλεκες σου λέω)... μέχρι τον Χριστό να με ξυπνάει σε όνειρο για να πάω να διαβάσω τις μεγάλες ώρες..προπαραμονή Χριστουγέννων στην ενορία που διακονω ως ψάλτης από το 2014 (Χριστούγεννα το 2017... είχα σκοπό να κοιμηθώ και είχα ξεχάσει ότι διαβάζουμε τις ώρες στο ψαλτήρι.. προπαραμονή...και με σκουντηξε σε όνειρο 3 φορές.. μετά μου έκοψε ότι κάτι παίζει εδώ... πήγα εκκλησία..."που είσαι ρε ευλογημενε γιατί άργησες" μου λέει ο παπάς!!! είναι δύσκολο σε σχόλιο στο YouTube να γράψω τα βιώματα μου, γιατί θα αναγκαστώ να γράψω ένα ατελείωτο σχόλιο.. αυτά προς το παρόν.




eleni Siota
Πριν από 1 εβδομάδα

Εμάς ο εγγονός μας ενώ γεννήθηκε υγιείς κόλλησε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη "κλεψιέλα" και κινδύνεψε πολύ. Ενω βρισκόταν διασωληνομενο στην ΜΕΝ είδα στον ύπνο μου μετά από δική μου προσευχή ένα δυνατό φως που με πλησίασε και μου είπε ότι από Τρίτη ο μικρός θα γίνει καλά.Οντως την Τρίτη οι γιατροί μας είπαν ότι το μωρό καλυτέρεψε και σε λίγες μέρες θα βγει. Εγώ στον ύπνο μου ρώτησα ποιος είσαι γιατί άκουγα μόνο φωνή κι έβλεπα ένα δυνατό φως .Μου είπε "ξέρεις Ελένη ποιος είμαι" Ήξερε και το όνομα μου .Ήταν ο Κύριος Το λέω κι ανατριχιαζω ακομη...




Ikaria 82
Πριν από 1 εβδομάδα

Καλησπέρα! Ωραίο βίντεο! Το καλοκαίρι ήμουν στην Σύρο διακοπές με την μητέρα μου κ τα 2 μου παιδια. Να πω πρώτα ότι η οικογένεια μου δεν είναι θεοσεβουμενη. Εγώ δεν πίστευα στον Χριστό αλλά κ σε καμία άλλη θρησκεία. Επικαλουσα όμως τον Γκανες Ινδό θεό όταν είχα προβλήματα κτλ. Φέτος πέρασα μια πολύ δύσκολη περίοδο κ μέχρι που έσπασα προσευχηθηκα στον Χριστό όπως ποτέ άλλοτε. Κατευθείαν πίστεψα. Από τότε η ζωή μου αλλά ξε προς το καλύτερο. Δεν εχει καμια σχέση με την επαφή που μπορεί να είχα με τον Γκανες. Η καρδιά μου έχει μαλακώσει. Η οικογένεια μου είναι πιο αρμονική κ ζούμε όλοι με λιγότερες εντάσεις. Είναι λες κ υπάρχει ένα πέπλο ζεστό που μας προφυλάσσει.

Γυρίζω πίσω στην Σύρο. Σε κάποια φάση είχα πιεστεί πάρα πολύ με τα παιδιά μου κ άρχισα να τους φωνάζω. Αμέσως μετά αισθάνθηκα πολύ άσχημα. Παρά πολύ. Προσευχηθηκα στον Χριστό κ την Παναγία. Εκείνο το βραδι είδα στον ύπνο μου την μητέρα μου. Μου έλεγε.. "Κατερίνα εδώ έχουμε ένα σεντούκι κ έχει πολλά χρήματα μέσα καί  μπορούμε να παίρνουμε όσα θέλουμε. Μου λέει.. Πήγαινε δες.

Καί πάω να δω κ βλέπω έναν νεαρό άντρα, ήταν τόσο φωτεινός τόσο όμορφη μορφή δεν μπορώ να το περιγράψω. Μπροστά του ήταν ένα σεντούκι πού έβγαινε από μέσα του φως.. Τόσο φωτεινό φώς δεν έχω ξαναδεί. Είχε τα χέρια του ανοιχτά κ μου είπε. "Κατερίνα αυτό είναι για εσένα. Από εδώ μπορείς να παίρνεις κ να μην τελειώνει ποτέ..."

Τότε κατάλαβα πως αυτό που δεν τελειώνει ποτέ δεν είχε να κάνει μέ χρήματα. Νομίζω πως μιλούσε για την αγάπη του. Την αγάπη του Χριστού. Αυτό έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε. Αλλά κοιτάζοντας το παρελθόν ξέρω ότι ο Χριστός ήταν πάντα μαζί μου. Ως έφηβη κ ως παιδί ήμουν πολύ άναρχο κ έκανα διαφορά άσχημα πράγματα στον εαυτό μου. Σκέφτομαι είναι θαύμα που ζω ακόμα. Σε ευχαριστώ θεέ μου. Σε ευχαριστώ Παναγία μου. Είστε παρόν κάθε στιγμή. Εύχομαι να έχουν τα παιδιά μου την ευλογία του Χριστού κ η Παναγία να τα προστατεύει πάντα!!



Nikoleta Theot Πριν από 1 εβδομάδα (τροποποιήθηκε)

Θα μοιραστώ και εγώ ένα θαύμα. Καταρχάς το έζησε ο παππούς μου και η γιαγιά μου όταν ο μπαμπάς μου ήταν μωρό. Λοιπόν ο παππούς μου ήταν στο ναυτικό και εκείνη την μέρα είχε πάρει στο καράβι ( καϊκι) τον μπαμπά και την γιαγιά μου . Καθώς πήγαιναν στα ανοιχτά ξαφνικά είχε ομίχλη με αποτέλεσμα να χαθούν . Είχαν περάσει τα σύνορα της θάλασσας με την Αλβανία χωρίς να το ξέρουν και κατευθύνονταν πάνω σε νάρκες που είχε τότε εκεί . Ο παππούς μου λοιπόν είδε ένα φως πάνω από τις νάρκες και ρώταγε τους άλλους τι είναι αυτό . Όλοι του λέγαν πως δεν έβλεπαν κανένα φως αλλά αυτός αποφάσισε να μην πάει εκεί που το έβλεπε . Και τελικά ήρθε ένα πλοίο Αλβανών και τους ανέκριναν . Δεν θα πω λεπτομέρειες αλλά τότε έμαθαν ότι εκεί που ήταν το φως είχε νάρκες. Χάρι σε οτιδήποτε είδε ο παππούς ζω σήμερα εγώ και οι συγγενείς μου που ήταν στο πλοίο...

 

 

Nikolaos Mrlt Πριν από 1 εβδομάδα

Εγώ ήταν καιρός που είχα χάσει μια φωτογραφική μηχανή κ ένα κομποσχοίνι μεγάλης συναισθηματικής αξίας (από Άγιο Εφραίμ Νέας Μάκρης) κ είχα σκάσει για να τα βρω. Ειδικά η μηχανή επειδή ανήκε σε άλλον με πίεζε να του τη δώσω κ υποψιαζόταν ότι μου την έκλεψαν. Τελικά η κουμπάρα μου μου πρότεινε να κάνει μια Φανουρόπιτα στον Άγιο Φανούριο να τα εμφανίσει. Έτσι κ κάναμε.

Κι όμως την άλλη μέρα βρήκα και τα δύο αντικείμενα μαζί σε ένα συρτάρι που είχα ψάξει 1000 φορές τις προηγούμενες μέρες!!! ( σσ. προφανώς τα είχε φέρει από άλλο μέρος ο Άγιος Φανούριος ).

 

 

Μαυριδου Μαρία Σοφια ,  Πριν από 1 εβδομάδα

Έλενα σε παρακολουθώ εδώ και λίγο καιρό από τότε που βρήκα το βίντεο που έλεγες πως εγινες ξανά Ορθόδοξη, με βοηθησες μάλιστα στη στιγμή που ανίδεη για το τι σημαίνει και ενθουσιασμένη με το νόμο της έλξης σκόπευα να τον εφαρμόσω στη ζωή μου...εγώ λόγω κακής ζωής από επιλογές μου άρχισα να έχω αυτοκαταστροφικες τάσεις ήθελα να αυτοκτονήσω ωστόσο όσες φορές γινόταν αυτό προσευχομουν στην Παναγία και για λίγο έφευγαν έως την επόμενη μέρα. .

Τότε μην γνωρίζοντας πολλά από πίστη νόμιζα ότι αν αυτοκτονήσεις επειδή ειχες δυσκολίες ίσα ίσα θα ηρεμήσεις και θα βρεθείς στον παράδεισο( !!!) δίπλα στον Χριστό.

Όταν τα έψαξα και έμαθα την αλήθεια είδα σε τι πλάνη βρίσκομαι όμως ακόμη κ τότε οι τάσεις αυτοκτονίας δεν έφευγαν ...τρία χρόνια μετά πήγα για εξομολόγηση ..κ μετά τις δύο πρώτες φορές που εξομολογηθηκα έφυγε κάθε σκέψη για αυτοκτονία ...αυτό θεωρώ το προσωπικό μου θαύμα τρία χρόνια πάλευα μόνη μου να νικήσω αυτές τις σκέψεις και Μόνο μέ εξομολόγηση έφυγαν σε ελάχιστο χρόνο ...έως σήμερα είμαι καλά. ...ακόμη και στις εξεταστικές μου για τη σχολή μου έχω περάσει μαθήματα μετά από προσευχή ...επίσης με όνειρα τρομακτικά όσες φορές έχω πει στον ύπνο μου την ευχή το όνειρο σταματά εκείνη τη στιγμή πράγμα που δείχνει ότι ήταν εκ του πονηρού ....επίσης όταν βρέθηκα μπροστά σε καυγά φίλων μου και έλεγα την ευχή από μέσα μου ο καυγάς λίγη ώρα μετά σταματούσε .αυτά θεωρώ τα δικά μου θαύματα ...να είσαι πάντα καλά και ο Θεός να σε φωτίζει !!!

 

 

Emmanouela Chrysopoulou Πριν από 1 εβδομάδα

Νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας το εξής. Υπαρχει στη Σύμη (νησί κοντα στη Ροδο) ο Αρχαγγελος Μιχαήλ ο Πανορμιτης. Όποιος θέλει μπορεί να ρίξει στη θάλασσα ένα μπουκάλι με θυμίαμα, ένα σημείωμα με τα στοιχεία του, καί το τι παρακαλά στον Αχαγγελο. Αυτό φτάνει με θαυμαστό τρόπο στον Αρχαγγελο.

Πριν 3 Χρόνια περίπου έστειλα το δικό μου μπουκάλι από Θεσσαλονικη. Στις 9/10/2020 με πήραν τηλφ. από το μοναστήρι στη Σύμη και μου είπαν ότι το μπουκάλι μου το βρήκε κάποιος κύριος στη Ρόδο και τους το πήγε!!!είχα βάλει και χρήματα για κεράκι και σε λίγες μέρες μετά πήρα επιστολή με απόδειξη και τα όνομα του κυρίου που το βρήκε Ο Θεός ειναι πάντα δίπλα μας αρκεί να πιστευουμε...

 

 

Abel-Tasos Gkiouzelis - Smile in your heart Πριν από 6 ημέρες

«Ἦταν Κυριακή μετά τό πέρας τῆς Θ. Λειτουργίας”, ἀφηγεῖται ὁ π. Παῦλος Νικηταρᾶς. “Ὁ Γέροντας Ἀμφιλόχιος Μακρῆς (+1970) εἶχε μία πάνινη καρέκλα ἀναπαύσεως καί σέ αὐτή ἦταν ἀνακεκλιμένος, προσηλωμένος στήν καλλιέργεια τῆς εὐχῆς. Ἀκούει τότε καθαρά:

"Πήγαινε στήν Ἰκαρία νά βρῆς τήν Ἑλένη".

Δέν ἔδωσε σημασία στή φωνή, γιατί τό θεώρησε πειρασμικό. Ὅταν, ὅμως, ἄκουσε τή φωνή καί γιά δεύτερη καί τρίτη φορά, χωρίς ἀναβολή σηκώνεται. Τρέχει καί παίρνει τό πρῶτο σκάφος γιά τήν Ἰκαρία. Φθάνει στό λιμάνι καί ἐκεῖ βλέπει μία γυναῖκα νά τρέχη. Φωνάζει τήν ἄγνωστη γυναίκα μέ τό ὄνομά της:

—Παιδί μου, Ἑλένη, στάσου!

Ἡ γυναίκα στρέφεται στόν ἱερωμένο:

—Συγχώρεσέ με, Πάτερ. Μέ προλάβατε, θά αὐτοκτονοῦσα. Ἤμουν ἀπελπισμένη γιατί πέθανε ὁ ἄνδρας μου.

—Παιδί μου, δέν θέλω νά ἀπελπίζεσαι. Ἐγώ θά εἶμαι κοντά σου. Ἀπό δῶ καί πέρα ἐγώ θά εἶμαι ὁ πνευματικός σου πατέρας”».

Πηγή: https://greekorthodoxweb3.blogspot.com

 

 

 

aitrigl aitrigli Πριν από 1 εβδομάδα (τροποποιήθηκε)

Δόξα τω Θεώ για όλα Νένα μου!! Λοιπόν μετά την προτροπή σου αποφασίζω να μοιραστώ και γω ένα θαύμα που συνέβη όταν ήμουν στην ηλικία περίπου των 10 ετών πάνω κάτω προς δόξαν Θεού και τιμή στην Αγία Αναστασία την Ρωμαία (που εορτάζεται η μνήμη της στις 29/10 παρεμπιπτόντως) η οποία όχι με θεράπευσε απλά, αλλά ζω χάρη στο θαύμα της εκείνο.

Ένα βράδυ λοιπόν τότε που ήμουν και λιτοδίαιτη(! ) φτιάχναμε στο σπίτι ένα γλυκό στο οποίο βάλαμε αμύγδαλα από τα οποία έφαγα μόνο μισό!! Για βραδινό!!! Πολύ λίγο αργότερα πήγα για ύπνο, έχοντας όμως ήδη εκδηλώσει προοδευτικά συμπτώματα αλλεργικού σοκ... κ επειδή ήμουν συνηθισμένη από δύσπνοιες έχοντας ιστορία με τα ωτορινολαρυγγολογικά όπως πολλά παιδιά φυσικά, δε με ανησύχησε η δυσκολία στην αναπνοή αλλά σηκώθηκα κ πήγα στους γονείς μου να παραπονεθω για τα "κουνούπια" που με τσίμπησαν κ με φαγουριζαν... Είχα λοιπόν τεράστια εξανθήματα κ φαγούρα βεβαίως που εγώ νόμιζα πως είναι κουνούπια!! Όταν είπα στον μπαμπά μου - κοίτα μπαμπά με τσίμπησαν κουνούπια- αμέσως κατάλαβαν - ευτυχώς!- ότι έπαθα αλλεργικό σοκ (η μαμά μου ήταν κ νοσηλεύτρια και αργότερα -προσφατα την ρώτησα γιατί δεν με πήγαν στο νοσοκομείο ή σε ένα κέντρο υγείας μου απάντησε πως δεν προλάβαιναν ήταν ήδη θέμα λεπτών να πέσω τ'ανάσκελα!!)

Στο εικονοστάσι μας , είχαμε τότε από προσφάτως σταλμένο από την Μονή Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους (ο παππούς μου ήταν μοναχός εκεί) λαδακι από την Αγία Αναστασία την Ρωμαία που είναι πολιούχος κ προστάτης της Μονής, μαζί με τον Άγιο Γρηγόριο κ Άγιο Νικόλαο, καθώς και τον βίο και την παράκληση της Αγίας. Με ξάπλωσαν λοιπόν στο κρεβάτι τους , με άλειψαν με το λαδάκι της Αγίας και διάβασαν την παράκλησή της...

Εμένα στο μεταξύ με πήρε κ ο ύπνος. Το πρωί της επόμενης (ξημέρωνε Κυριακή ) ξύπνησα σα να μην είχε γίνει ποτέ τίποτα!!! Σημειωτέον για όσους δεν ξέρουν: το αλλεργικό σοκ έχει το συνήθειο να καταλήγει σε θάνατο.... Θυμάμαι πάρα πολύ καλά εκείνο το βράδυ όχι από διηγήσεις άλλων αλλά από αυτά που έζησα με την αθωότητα κ άγνοια της ηλικίας μου τότε.

Έκτοτε έπαθα άλλη μια φορά αλλεργικό σοκ πάλι από αμύγδαλα γιατί τόσο με έκοβε κ έφαγα μια χούφτα... αλλά καθώς ήμασταν επίσκεψη στον πνευματικό μας πατέρα γιατί γιόρταζε, φορτωθήκαμε στο αυτοκίνητο άρον άρον , με σταύρωσε κ πήγαμε στο νοσοκομείο απευθείας όπου κ μου έκαναν την σχετική ένεση.

Δοξάζω τον μόνον αληθινό Θεό, τον Άγιο Τριαδικό Θεό της Ορθοδόξου πίστεως μας και ευχαριστώ την Αγία Αναστασία την Ρωμαία που άκουσε και απάντησε τόσο αστραπιαία τις προσευχές των γονιών μου! Βέβαια να ξέρετε τα θαύματα δεν σταμάτησαν τότε, και σήμερα πια πιστεύω πως τα μεγαλύτερα θαύματα είναι αυτά που μας ανασταίνουν εσωτερικά και μας οδηγούν στην ευλογημένη μετάνοια! Να δοξάζουμε τον Θεό κάθε μέρα και να ζητούμε το έλεος Του. Κατερίνα Τ.

 

 

Blossom Πριν από 1 εβδομάδα

Μου αρέσει η μέρα που βρήκες να ανεβάζεις το βίντεό σου κοπέλα μου γιατί σήμερα έζησα ένα θαύμα. Μικρό θαύμα αλλά δεν παύει να είναι θαύμα. Γενικά έχω πολύ γερά δόντια. Τα περισσότερα από τα δόντια μου τα πρώτα όταν ήμουν μικρή τα έβγαλα με εξαγωγή στον οδοντίατρο γιατί δεν έπεφταν ούτε καν όταν έβγαιναν τα καινούργια από πάνω τους.

Τώρα είμαι 47 χρονών και έπρεπε να βγάλω δυο φρονιμήτες. Στον πρώτο η οδοντίατρος παιδεύτηκε μια ώρα για να μου το βγάλει. Να μην αναφέρω ότι έσκαψε και μέσα στο ούλο, είχα τρελή αιμορραγία και πόνο αργότερα που ήμουν με παυσίπονα για τέσσερις μέρες. Σήμερα ήταν να πάω να βγάλω τον δεύτερο φρονιμήτη. Την ώρα που περίμενα μες την αγωνία για το τι θα τραβήξω πάλι σκέφτηκα να δοκιμάσω να κάνω προσευχή.

Δεν έχω να χάσω τίποτα αν κάνω προσευχή να ζητήσω από τον Θεό να με βοηθήσει να μην παιδευτώ και εγώ και η οδοντιάτρος τόσο πολύ. (Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που πίστευα ότι ο Θεός ναι μεν υπάρχει αλλά είναι απόμακρος και δεν επεμβαίνει στην ζωή μας και τώρα έχω αλλάξει γνώμη πια). Ήρθε και η σειρά μου έφαγα την αναισθητική μου ένεση και περίμενα.

Μόλις ξεκίνησε η οδοντιάτρος να προσπαθεί να το τραβήξει δεν πέρασαν 3 δευτερόλεπτα και την ακούω να λέει με ενθουσιασμό "βγήκε ολόκληρο με την μια". Αιμορραγία ελάχιστη. Και είμαι στο σπίτι τώρα και πήρα μόνο προληπτικά ένα παυσίπονο το απόγευμα και τίποτα άλλο. Περίμενα ότι θα με βοηθούσε ο Θεός να κάνουμε κανά τέταρτο με μισή ώρα να βγει το δόντι. Τόσο εξπρές εξαγωγή δοντιού κανείς δεν την περίμενε...

https://www.youtube.com/channel/UCnq8ExjovJKv9YfW9dVMbFw